Vés al contingut

Mostrar les troballes que fem a temps real

Parlem de Manícula a la Trobada de Divulgadors Científics de la UB
Categoria

Un dels nostres objectius principals és divulgar la feina filològica d'edició i anotació de textos. L'Albert Soler, professor de literatura medieval de la UB, investigador del Centre de Documentació Ramon Llull i director de Manícula, parla d'aquest objectiu i del taller d'edició i anotació en un petit vídeo de la VI Trobada de Divulgadors Científics de la UB.

Manícula és el resultat de la col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’Editorial Barcino; un taller d’anotació i edició de textos que té per finalitat crear un espai de divulgació que permeti fer públiques a “temps real” les troballes realitzades durant el procés d'estudi i edició dels textos. Es tracta d'un espai de treball col·laboratiu, que implica, a més de professors, investigadors i filòlegs editors de textos, els estudiants de Filologia Catalana.

A través de Manícula, els lectors poden accedir al work in progress de l'edició i l'anotació de textos i descobrir els resultats de la nostra recerca a mesura que avança la feina. Una manera diferent d'accedir als clàssics medievals, que permet resseguir les diverses facetes del procés de recuperació dels textos i del context cultural i històric en què s'emmarquen.