Tirant lo Blanc

El Tirant lo Blanc de Joanot Martorell (1410-1465) és la millor novel·la europea del segle XV i un clàssic indiscutible de la literatura catalana.

El jove bretó Tirant entra en la història adormit sobre el seu cavall, i la trobada amb el vell comte anglès Guillem de Varoic fa esclatar tot un món de possibilitats narratives que porten l’heroi des d’Anglaterra a Sicília, Rodes, l’Àfrica i l’Imperi bizantí, el fan lluitar en camp clos, setges i batalles, i li fan viure els extrems del desig i del dolor en la seva relació amb la princesa Carmesina. Amb un control absolut de les tradicions literàries, dels escenaris i dels personatges, l’autor ens porta d’una terra a una altra, del camp de batalla a les cambres de palau, de la crònica a l’oratòria, i de la comèdia dels amors a la tragèdia de la mort de l’heroi en la plenitud del seu triomf.

Aquesta nova edició vol convidar a llegir la novel·la en la seva fesomia lingüística original, amb una introducció i unes notes que guiïn el lector i l’ajudin a entendre-la amb ulls moderns i perspectiva històrica.

Joanot Martorell, Tirant lo Blanc, edició, introducció i notes de Josep Pujol, Barcelona: Editorial Barcino, 2021 (Imprescindibles - Biblioteca de Clàssics Catalans, 1).

Materials d'edició de l'obra

Dedicatòria

Pròleg