Vés al contingut

Voleu fer el treball de recerca de batxillerat al nostre taller?

Categoria

A través del projecte de Foment de la Recerca en els Centres de Secundària (FORCES) i dels Estudis de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, obrim el nostre taller d'edició i anotació de textos als centres de secundària i donem eines a professors i alumnes que preparin el treball de recerca de batxillerat en l'àmbit de la literatura catalana medieval.

  • Què oferim?

Dues places per fer el treball de recerca amb el suport de l'equip de Manícula, un taller d'edició i anotació de textos vinculat als Estudis de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona.

El programa Els manuscrits medievals i la màquina del temps proposa un viatge a l'edat mitjana a través dels textos i dels manuscrits. Us ensenyem com es pot reconstruir un text a través de les còpies manuscrites amb què ha arribat fins als nostres dies: us ajudem a estudiar els manuscrits medievals, a aprendre a llegir les lletres amb què estan escrits i a fer una edició i un estudi d'un fragment d'una obra d'un autor català medieval.

  • A qui es dirigeix?

A tutors i estudiants de batxillerat que estiguin interessats en la literatura catalana medieval, els manuscrits i l'edició de textos.

  • Com ho fem?

El programa FORCES facilita el contacte entre els centres de secundària i els professors i investigadors de la Universitat de Barcelona i gestiona els acords de cooperació entre els dos àmbits.

Des de Manícula, guiem els tutors i els estudiants en la projecció i el desenvolupament del treball de recerca, mitjançant un conjunt d'eines que ajuden a estudiar els textos i els manuscrits medievals, a editar-los i a anotar-los.

  • Quan?

A partir de 1r de Batxillerat, quan l’alumnat va definint el seu futur treball de recerca, i fins a la finalització del treball.

Podeu trobar més informació sobre el programa FORCES en aquesta pàgina.