Vés al contingut

Joan Santanach Suñol

Universitat de Barcelona - Editorial Barcino

Doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona (2003). Professor agregat al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i coordinador de l'Editorial Barcino.

S'ha especialitzat en la cultura i la literatura medieval. És autor de l'edició crítica de la Doctrina pueril (NEORL VII, 2005) i, amb Albert Soler, de l'edició crítica i l'edició modernitzada del Romanç d'Evast e Blaquerna (NEORL VIII, 2009; Biblioteca Barcino 10, 2016); també ha editat diversos receptaris medievals: Llibre de Sent Soví (Biblioteca Barcino 4, 2006; 7 Portes 1, 2014), Llibre d'aparellar de menjar (7 Portes 2, 2015) i Llibre de totes maneres de potatges (7 Portes 3, 2018). Ha publicat articles en revistes especialitzades i de divulgació, així com alguns llibres monogràfics sobre Llull, com Llegir Ramon Llull (2016) i, juntament amb Lola Badia i Albert Soler, Ramon Llull as a Vernacular Writer: communicating a New Kind of Knowledge (Tamesis, 2016). També ha estudiat la literatura catalana del segle XIX i l'obra de Jacint Verdaguer.

Ha participat en diversos projectes de recerca dirigits per Lola Badia. És membre del Centre de Documentació Ramon Llull. Participa en el desenvolupament de la Base de Dades Ramon Llull. Direigeix, juntament amb Albert Soler, el projecte Manícula: taller d'edició i anotació de textos. Els anys 2015 i 2016 va ser comissari de l'Any Llull.

Articles signats

Glossari