Vés al contingut

Raquel Parera

Editorial Barcino

Llicenciada en Filologia Catalana (UAB, 2003, Premi Extraordinari de Llicenciatura). Doctora en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals (UAB, 2018, Premi Extraordinari de Doctorat).

S'ha centrat en l'estudi de la biografia d'Andreu Febrer i de la seva versió en vers (1429) de la Divina Comèdia de Dante, però li interessa tota la literatura medieval, especialment la relacionada amb Itàlia, on realitzà una estada de recerca el 2006 (Università degli Studi di Roma 'La Sapienza'). És membre del Grup de Recerca Consolidat de Literatura i Cultura a la Baixa Edat Mitjana. Ha estat membre del projecte Corpus Digital de Textos Catalans Medievals, subprojecte Traduccions (UAB, 2005-2011). Ha participat en diversos congressos i en el Seminari de Literatura i Cultura de l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna (UB).

Ha exercit la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona (2007-2011) i ha ofert cursos divulgatius sobre literatura medieval a les biblioteques. També ha traduït de l'italià al català.

Com a editora a l’Editorial Barcino des de 2008, revisa originals d’edicions crítiques (col·lecció Els Nostres Clàssics), d’edicions regularitzades (col·lecció Biblioteca Barcino) i d’adaptacions al català actual (col·lecció Tast de Clàssics) per tal de garantir la qualitat i el rigor filològic que caracteritzen els productes de Barcino.

Articles signats

Curial e Güelfa és una de les millors obres de la literatura catalana medieval, una novel·la d'amor i cavalleries escrita al segle XV i considerada un clàssic imprescindible de la nostra literatura. L'Editorial Barcino n'ha publicat una versió al català actual, adaptada per l'escriptor Lluís-Anton Baulenas. Us n'oferim un tast que il·lustra un dels aspectes més destacats de l'obra: la potència de les dones.

Categoria

Anotacions

Glossari